LGS TERCİH DANIŞMA TOPLANTILARI

LGS TERCİH DANIŞMA TOPLANTILARI

Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler;

Malumunuz 8. Sınıflar olarak çok zor bir sınav süreci geçirdiniz. 5 Haziran 2022, Pazar günü girdiğiniz LGS sınavının sonuçları 30 Haziran 2022, Perşembe günü açıklandı ancak süreç devam ediyor. Sonuçlar hepiniz için hayırlı olsun.

Lise tercihi üniversite tercihi kadar umursanmayan bir tercih sürecidir. Hâlbuki 5. ve 8. sınıf aralığında mantıklı düşünme ve alan dersleri görmekle beraber öğrenciler kendilik bilincine ulaşırlar. Bu bilincin iyi yönetilmesiyle sağlanan özgüvenle beraber öğrenciler kişiliklerini oluşturmaya başlarlar. Kişiliklerinin oturduğu dönemin sonunda lise tercihi yaparlar. Bu nedenle kişiliğini kavramış öğrenciler lise tercihlerini daha bilinçli şekilde yapmaktadırlar. Özgüven gelişimini zedelemeden liseye geçiş dönemi olan ortaokul ve lise dönemini atlatan çocuklar hayatları boyunca başarıyı daha rahat yakalayacaklardır. Lisede bilinç seviyesini yükselterek bir takım hedefler edinmiş öğrenciler için hayatlarının ileriki döneminde kendilerine yol haritası çizmek özgüvenle seçimlerini yapmak daha kolay olacaktır.

Lise için Ne Zaman Hedef Belirlenmeli?

Lise sınavına girmeden önce 7. ve 8. sınıfta lise tercihi için hedef belirlemek öğrencilerin motivasyonlarını arttıracaktır ve onları çalışmaya teşvik edecektir. Fakat hiçbir şey için geç değil. Sonuçlar açıklandıktan sonra da hedef belirlemek mümkün. Lise için önemli olan çocuğun kişiliğine, başarılı olduğu ve sevdiği alanlara göre yönlendirilmesidir.

04 Temmuz 2022,Pazartesi itibariyle tercih süreci başlıyor. Bakanlığımızın kararı ile Tercih Danışmanlığı Hizmetleri bu yıl EBA platformu üzerinden yapılacak. Ancak Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu Rehberlik Servisi olarak sizlere daha faydalı olabilmek adına Tercih Danışma Toplantıları planlıyoruz. Toplantılarımız okulumuz 3. Kat toplantı salonunda yapılacak olup 8.Sınıf öğrenci ve velilerimiz davetlidir.

Tercih Danışma Toplantısına 8.Sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet ÇEBİNOĞLU ile Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarımız  Buket BAYRAK AYKANAT ve Yurdagül ÖCAL öğretmenlerimiz katılacaklar, tercih döneminde kullanılabilecek materyaller, dikkat edilmesi gereken resmi kılavuz maddeleri, uygulamada karşılaşılabilecek güçlükler gibi konularda ön bilgilendirme görsellerle desteklenerek yapıldıktan sonra öğrenci ve velilerimizin soruları cevaplandırılacaktır.

 

PROGRAM İÇERİĞİ

·  Tercih döneminde uygulamada dikkat edilmesi gerekenler

·  2022 LGS tercih kılavuzunun incelenmesi

·  Tercih sistem ekranının incelenmesi

·  Lise türleri hakkında genel bilgilendirme

·  Tercih aşamasında öğrenci ve ailelerin genel olarak dikkat etmesi gereken noktalar

 Önemli noktaların not alınabilmesi için toplantılarımıza kâğıt ve kalemle gelmenizi öneriyoruz.

Okul idaremiz, rehberlik servisimiz, sınıf rehber öğretmenlerimiz ve ders öğretmenlerimizle birlikte her zaman öğrenci ve ailelerimizin yanındayız.

 Danışmanlık hizmeti almak öğrencilerin ilerideki eğitim, kariyer hayatı ve sosyal gelişimi için faydalı olacaktır. Bu nedenle katılımlarınızı çok önemsiyoruz. Şimdiden teşekkür ediyoruz.

 Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu İdaresi

02.07.2022 99

02-07-2022